top of page

ליווי אישי למדריכות ויועצות

קצת על הדרך שעברתי:

את לימודי ההנקה התחלתי בשנת 2012 במכללת וינגייט, דרך מועדון חלב אם. אחרי חצי שנה של קורס אינטנסיבי, קריאה משמעותית של הרבה חומר מקצועי באנגלית, שעות רבות של סטאז' ופרוייקט סיום קורס, הבנתי שנחשפתי לכמות עצומה של ידע, ועדיין, אין לי מספיק ניסיון לעבודה עם אמהות.

את הקורס למדתי בימי שישי ובמהלך השבוע עבדתי במשרה מלאה באיכילוב ביחידה למניעת זיהומים של משרד הבריאות. עם 2 ילדים קטנים בבית, הבנתי שהסקרנות העצומה שלי והדרך אליה אני פונה, מחייבים אותי ללמוד עוד על הנקה.

לקראת סוף הקורס הודעתי רשמית שאני יוצאת למסלול מנטורינג שכולל 500 שעות סטאז' עם המורות/מנטוריות שלי: ד"ר ג'ינה וייסמן, שלי גת ושגית לב, כולן יועצות הנקה מוסמכות IBCLC.

מצאתי את עצמי עושה מאמצים גדולים כדי להתלוות אליהן בשעות הערב, בימי שישי ואפילו בבקרים באמצע השבוע (גם אם צריך להוריד משרה באופן זמני). פגשתי מאות נשים תחת ליווי מודרך במחלקת יולדות בלניאדו, במועדון חלב אם ובטיפת חלב. נחשפתי להרבה מצבים שכיחים יותר ופחות, התלוותי לעשרות ניתוקי לשון קשורה, התנסתי בליווי של פגים, תאומים, ניתוחי שד, לשון ושפה שסועה, היפופלזיה ועוד מצבים המצריכים התייחסות מיוחדת.

רק לקראת סוף הסטאז' הבנתי שיש לי מספיק ידע, כלים ובעיקר בטחון כדי להתחיל לעבוד במקצוע ההנקה, במיוחד כשיש לי מענה צמוד לשאלות או מחשבות.

לבחינה הבינלאומית ניגשתי בשנת 2015 עם הרבה ידע ובטחון ובעיקר ליווי של מנטוריות מאוד מנוסות.

מיד לאחר הבחינה התפטרתי מעבודתי כאפידמיולוגית באיכילוב, והבנתי שלאחר שצברתי ידע מקצועי, אני רוצה להתפתח בצד הרגשי שעולה במפגש עם נשים. עם ההבנה הזו פניתי ללימודי B.O.T אצל קרן פרידמן גדסי והילה לב רן.

 

והיום?

תחום ההנקה מתפתח ומשתנה כל הזמן. כיועצת הנקה מוסמכת IBCLC, אני מחוייבת להמשיך ולהתעדכן במחקרים, כנסים והרצאות ואני מוצאת בזה זכות גדולה להמשיך וללמוד מידע וניסיון של אחרות.

את הידע והניסיון שצברתי אני שמחה להעביר הלאה לתלמידות שסיימו את הקורס הבסיסי וגם ליועצות מנוסות שרוצות להכיר יותר את צורת העבודה שלי שכוללת בתוכה היבטים מליווי רגשי.

 

matt-howard-A4iL43vunlY-unsplash.jpg

למה כדאי לך להתלוות ליועצת הנקה מוסמכת לאחר הקורס?

* להשאיר בזכרון את החומר שלמדת בקורס

* ללמוד עוד גישות טיפליות

* לזהות כישורי תקשורת בשיחה עם אמהות

* להיחשף למקרים פחות שכיחים ביעוצי הנקה

* להישאר מעודכנת בתחום ההנקה

* לקבל בטחון בעבודה עם אמהות ותינוקות

* לייצר קו לשאלות ולהתייעצויות מקצועיות

* הלהתכונן לבחינת ההסמכה הבינלאומית

* להתפתח אישית כעוסקת עצמאית 

* ולא פחות חשוב- לא להישאר לבד במקצוע

 

מה אני מציעה לך?

* התלוות ליעוצי הנקה בבית האם המניקה (בהסכמתה ובאישורה)

* התלוות למפגשי מניקות קבוצתיים

* השתתפות בסדנאות והרצאות לאמהות

* התייעצות טלפונית בנוגע ליעוצי הנקה שאת מלווה

* ליווי לקראת הבחינה הבינלאומית ליועצות הנקה

* הצטרפות למפגשי הדרכה של האיגוד הישראלי למקצועות ההנקה בהנחייה משותפת שלי עם אריאלה לוי

* הצטרפות לקורס העמקה בהנקה בהנחייה משותפת שלי עם אריאלה לוי

לשאלות נוספות:

חגית משאלי 052-3501450

bottom of page